Box

Effektiv träning utifrån slagtekniker med handskar och mitzar. En blandning av rak kraftfull jympa på medelnivå och tuff, rolig kampsportsträning.

................................................................................................................................................................................................................................................

Cirkelfys

Cirkelfys är ett instruktivt, funktionellt pass där det mycket handlar om rörelsekvalitet med närvaro. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans. I fokus står teknik, hållning och att bana in rörelserna rätt. Därefter tar vi i och belastar i övningarna.

cirkeifys
................................................................................................................................................................................................................................................

Core


Funktionell träning med fokus på bålstabilitet.

Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående.................................................................................................................................................................................................................................................

Dans Fusion 

Fusion betyder sammansmältning. På det här danspasset möter du en skön smältdegel av olika uttryck och dansstilar: disco, funk, jazz, latino, street, musikal och swing huller om buller. Känn rytmen, släpp loss och låt kroppen gå. Precis som på dansgolvet.

Dans fusion är fyllt av känsla. Du tränar kondition och koordination, utan att riktigt tänka på det. Med musiken som kraftkälla och ledarens guidning showar du loss i ett gäng lekfulla koreografier. Varje låt har sin egen attityd och karaktär. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana. Det är din lust till rörelse och ditt uttryck som räknas.

Dans fusion

Dans soft

Disco, jazz, schlager, latino, rock, swing. I Dans soft låter vi oss inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar. Rörelserna är enkla, du kan hänga på direkt. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att röra dig till medryckande musik har du kommit rätt. Här finns inte rätt och fel, här rör vi oss och har kul tillsammans. Precis som på dansgolvet.

Flex

Funktionell träning med fokus på rörlighet.Träna och utmana din funktionella rörlighet, den naturliga flexibilitet din kropp behöver. Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i totala övningar för hela kroppen. Träningen är fokuserad med dynamiska, tydliga och energifyllda övningar. 

................................................................................................................................................................................................................................................

Jympa Medel/Styrka

Vår traditionella jympa men med lite mer styrka!

Jympa styrka är jympapass med styrkepower, där vi ger styrketräningen mer tid än i den klassiska jympan. Du får dels mer golvstyrka för mage, rygg, höfter, armar och axlar, dels mer av den stående träningen av stabilitet, snabbstyrka och spänst. Styrkan är av funktionell karaktär och vi tränar med kroppen som redskap.


Jympa soft 

 Jympa soft-pass är för dem som vill ha ett lugnare tempo både vad gäller musik och rörelser. Musiken är varierad och lagom hög. Effektiv och skön träning för hela kroppen med extra mycket rörlighet. Inga hopp. Passet har en avstressad inramning där var och en tränar efter sin förmåga. Jympa soft är skonsam och smart träning som det kan svänga ordentligt om.

Station 

Passet inleds med uppvärmning i jympaform. Sedan delar vi upp oss i fyra hörn och jobbar med styrka, t ex utfallssteg, armhävningar samt även med vikter och redskap. Efter fyra varv går vi över på en konditionsdel och avrundar sedan passet med nedvarvning, rörlighet och stretch

............................................................................................................................................................................................................

 Yoga

Friskis&Svettis yoga bygger på den klassiska Hatha-yogans grunder och är vår egen yogaform som tagits fram i harmoni med Friskis&Svettis idé. 
Med klassiska och trygga yogaövningar (asanas) för andning, rörlighet, styrka och balans får du här en fysisk, lugn och meditativ yoga. En upplevelse där närvaro, ökad medvetenhet och stillhet infinner sig. Ett tillåtande pass, där prestationskraven uteblir.

Du behöver inte ha tränat yoga innan.

Yoga
..................................................................................................................................................................................................................

Senior special

Glad och allsidig jympa stående och gående. Styrkedelen utförs sittande på stol.
Under ett avsnitt använder vi gummiband eller andra redskap för extra styrketräning.
Passet tränar din kondition, smidighet, balans och styrka.
senior special
.......................................................................................................................................................................................................................................

Skivstång

Sportig, rak och ösig styrketräning i grupp. Vi tränar hela kroppen med hjälp av skivstänger och vikter. Belastning väljer du själv.

skivstång

Step explode


Step explode är dans för dig som vill hårdträna. Det här är ett kraftfullt pass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Karaktären på passet är energirik, explosiv och effektfull.

Step explode nyttjar musikens detaljer för att ge roliga finesser i koreografierna. Utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser. Här får du tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Det här är alltså dans med en stor portion power.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pass vi har haft och som kanske kommer tillbaka

Jympa Bas

Bas är en varierad och skonsam jympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta. Bas är hoppfritt, men innehåller lite jogging eller andra steg som "lättar" från golvet. 

Ingen jympa Bas våren 2018

.............................................................................................................................................................................................................................

Jympa Enkel

En jympa med enkla rörelser och mycket glädje! Enkeljympan vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Var och en deltar på sitt sätt och utifrån sina egna förutsättningar. Jympans viktigaste uppgift är att inspirera till rörelseglädje och gemenskap. Rörelserna är mycket enkla och tränar kroppsmed-vetenhet, hållning och balans. Musiken är medryckande och lätt att röra sig till. Assistent, anhörig, ledsagare eller kontaktperson är välkommen att vara med kostnadsfritt.


Jympa Medel

Passar dig som är van att röra på dig och vill ha mer krävande styrke- och konditionsövningar. Medel har tuffare tempo, men med mycket variation, t ex varvas tyngre övningar med lättare och hopp varvas med hoppfria steg

Inget jympa medelpass våren 2018.

Power Hour

- ett teknikenkelt styrke- och konditionspass med mycket energi.

 

Power hour är ett allroundpass som bygger på teknikenkla övningar där vi bland annat använder medicinboll. Du jobbar i ditt eget tempo och bestämmer själv hur tufft det blir. Men vi garanterar att du får en riktig genomkörare och hög puls.

Ingen Power Hour  våren 2018

Junior

lekfull träning för barn 6-10 år

Junior är ett ösigt, fartfyllt pass där kroppsuppfattning och styrka, kondition, balans, hållning, böj, sträck och vrid tränas till musik. Här är inte träningseffekten i övningarna viktigast, utan rörelseglädjen.

Passen är kortare än vanliga jympapass och har ett omväxlande upplägg som liknar barns sätt att växla mellan fullt ös och vila. Här är den egna kroppen redskapet i träningen men också stationer med bräda, rockring, bollar och hopprep används för att variera innehållet.

Inget juniorpass våren 2018

Junior
..........................................................................................................................................................................................................................